Om oss

VILKA ÄR VI?

Vi är SimplyThy

Hej!

Vi är SimplyThy och som man hör på namnet (Simplify= förenkla Thy = thyroid)  är vi här för att förenkla ett stort, smärtsamt och globalt hälsoproblem thyroid illness på ett enkelt och roligt sätt. 

SimplyThy är en helt ny typ av wellnessplattform och hemsida som omvandlar thyroid illness till thyroid wellness med ett unikt hälsoprogram i form av ett wellness-spel som tar dig till Butterfly island. 

Med hjälp av vårt lärorika och roliga game play lär du dig att ta kontroll över din hälsa och bli den bästa versionen av dig själv igen. 

I vårt välkomnande community Butterfly room kan du samtala med andra medlemmar, ställa frågor och kan dela tips, foto,videos och erfarenheter. För hos oss står du aldrig ensam.

SimplyThy visar dig vägen hur du blir kapten i din egen båt, sätter segel och beger dig av mot ditt största wellness äventyr någonsin. Att känna sig frisk, stark och levande har aldrig varit så spännande och roligt någonsin. Det är bara att ta det där första trevande steget på välmåendets stig.

Men innan det stora wellnessäventyret tar sin början vill vi tala om något riktigt allvarligt.

Silhouette of butterfly in sunset

THE CAUSE

Thyroid illness/sköldkörtelsjukdom

Det finns olika typer av sköldkörtelsjukdomar men 97% är autoimmuna. Autoimmuna sjukdomar ökar just nu kraftigt över hela världen, och mest av allt ökar thyroid illness.

1 av 7 kvinnor i världen kommer under sin livstid att drabbas men sjukdomen drabbar alla kön, åldrar och etniciteter. Vad man ser idag är att 80% av de drabbade är kvinnor men man befarar att mörkertalet är stort när det kommer till män.

Sköldkörtelhormoner är en av de mest utskrivna medicinerna i både USA och Europa men trots detta mår många inte bra trots adekvat medicinering.

THE START

Hur det hela startade

Det hela började med en enkel facebook-grupp för thyroid wellness startad av en av våra grundare Henriette där hon snart upptäckte att det fanns en stor brist på hjälp, stöd och gemenskap för de med sköldkörtelsjukdom. Många av medlemmarna hade sökt sig till gruppen för att de inte mådde bra eller var rådlösa eller ensamma i sin situation. Många berättade hur de inte visste hur de skulle gå vidare för att kunna förbättra sin situation. Det fanns så många frågor man inte hade fått svar på och smärtan över att känna sig utlämnad och oförstådd var väldigt påtaglig. 

Tillsammans med två vänner, Fredrik och Edvin som också brann för socialt entreprenörskap och för att skapa positiva förändringar och hållbar hälsa så slog vi tre våra kloka huvuden ihop och bildade SimplyThy för så här skulle det inte få se ut. 

Idén med SimplyThy uppstod därefter som ett svar på vår ambition att vilja hitta en lösning för människor med sköldkörtelsjukdom och att skapa något som skulle kunna göra så att alla dessa människor skulle kunna känna sig lika friska som alla andra på ett enkelt och roligt sätt. 

Vi har som mål att ingen ska behöva känna sig oförstådd eller ensam. 

Vi har pratat med riktiga människor, med riktiga problem och försökt att verkligen gå till botten med vad som saknas och vilka behov som finns. Tillsammans med flera hundratals sköldkörtelsjuka testpiloter har vi tillsammans med dessa utvecklat och tagit fram något helt unikt där vår vision är att göra världen till en bättre, friskare och mer hållbar plats för oss alla. Där vi kan kan känna oss som vårt bästa jag. Thyroid illness omvandlat till thyroid wellness.

Vår ambition är en ständigt växande plattform med allt fler medlemmar och aktörer för ett mer thyroid friendly samhälle. Tillsammans är vi starka och ser till våra medlemmars behov “ SimplyThy “got your back” och hjälper dig att hitta ditt bästa och mest välmående jag.

multiracial group of friends at a beach party

VILKA ÄR VI?

SimplyThy TEAM

I vårt team är vi alla väldigt olika vilket ger upphov till många intressanta diskussioner och kreativa lösningar. Men gemensamt för oss alla är att vi gillar att tänka lite outside the box och att vi ser problem som utmaningar till för att lösas. Dessutom ger vi aldrig upp! När vi blev varse om hur många människor som mådde dåligt över att inte ha någon kontroll över sin egen sköldkörtelsjukdom ville vi hitta en lösning som kunde skapa enkelhet och struktur för individen. Vilket resulterade i SimplyThy – Thyroid wellness made Simple!

TEAMET

Teamet bakom SimplyThy

Henriette Klopper

Medicin kandidat, Karolinska Institutet, Stockholm
Co-founder & Co-creator samt grundare av Facebook-gruppen "Hashimotos Healingfood", där medlemmarnas önskemål varit en betydande inspirationskälla till skapandet av SimplyThy.

Om mig:

Jag har en djup passion för djur, människor och natur, och älskar att utforska nya miljöer och kulturer. Att resa och upptäcka andra kulturers matlagning är en av mina största glädjeämnen, liksom att skapa nya maträtter inspirerade av dessa upplevelser. Mitt intresse för yoga, wellness och inre balans driver mig att ständigt söka en djupare koppling till både livet och hälsan i vardagen. Jag är så glad över att SimplyThy har fått komma till liv, och att du har hittat hit. Jag hoppas att vår plattform skänker dig mycket glädje och hjälper dig att hitta vänner för livet.

Fredrik Roth

Bachelorstudent vid Handelshögskolan i Stockholm, fil.kand. i statsvetenskap från Stockholms universitet
Co-founder & Co-creator

Om mig:

Med en stark passion för hållbarhet och hållbart företagande kombinerar jag akademisk kompetens med praktiskt engagemang. Utöver mitt intresse för affärsstrategi och samhällsfrågor hyser jag ett djupt intresse för litteratur och kultur. På fritiden hittar man mig därför ofta med näsan i någon bok eller så planerar jag för nästa resa, då jag finner stor glädje i att upptäcka nya okända platser och nya recept från världens alla hörn. Dessutom spelar jag gärna golf, en sport som hjälper mig att koppla av och fokusera bortom vardagens stress. Jag är så glad att just du har hittat till vår plattform, Simplythy. som vi skapat med målet att göra sköldkörtelhälsa enkelt, roligt och tillgängligt för alla. Vi hoppas alla att du ska finna stor glädje, hjälp och stöd här, och kanske även vänner för livet. Vi är så glada att ha dig med oss på resan mot bättre hälsa och välmående!

Edvin Nilsson

Masterstudent i finans vid Handelshögskolan i Stockholm Ekonomiansvarig och medgrundare

Om mig:

Som ekonomiansvarig på Simplythy är min huvudsakliga uppgift att säkerställa den ekonomiska driften och hållbarheten i verksamheten. Jag är dessutom mycket stolt över att bidra till lanseringen av en produkt med potential att hjälpa och göra en verklig skillnad i så många människors liv. På min fritid så hittar ni antingen mig i boulderinghallen, i soffan läsandes x-antal böcker eller ute på äventyr! Jag är så glad att just du har hittat till vår plattform och jag hoppas att du här kan finna gemenskap, stöd och tillfrisknande i överflöd.

Become a wellnesshacker