Smarta hacks - Personal GOAL

PERSONAL GOAL

Här sätter du upp ett personligt mål som du följer och utvärderar regelbundet.

Att sätta upp och följa ett personligt mål är en fantastisk resa, men det kräver strategi och uthållighet. Här nedan följer matnyttiga hacks för att hjälpa dig nå ditt mål, undvika vanliga fällor, och hålla dig motiverad även när energin tryter:

HACKS SOM HJÄLPER DIG - DEL 1

Hacks - Personal Goal

  1. Bryt ned målet i mindre delmål 

  • Hack: Dela upp ditt övergripande mål i mindre, hanterbara delmål som du kan uppnå steg för steg. Detta gör målet mindre överväldigande och ger dig en känsla av framsteg längs vägen. 
  • Fälla att undvika: Att sikta på ett stort mål utan att ha tydliga delmål kan leda till frustration om framstegen inte är omedelbara.

  1. Skapa en realistisk och flexibel plan 

  • Hack: Gör en plan som tar hänsyn till din nuvarande livsstil och schema. Lämna utrymme för flexibilitet eftersom oväntade saker kan hända. 
  • Fälla att undvika: Att vara alltför rigid i din plan kan göra att du känner dig misslyckad om du avviker från den, vilket kan leda till att du ger upp. 

  1. Implementera vanor istället för bara mål 

  • Hack: Fokusera på att utveckla dagliga eller tom veckovisa vanor som stödjer ditt dagliga mål. Om ditt mål till exempel är att bli mer aktiv, skapa en vana att träna tre gånger i veckan, yoga 2 gånger och promenera 2 gånger. 
  • Fälla att undvika: Att bara tänka på slutmålet utan att bygga upp rutiner kan göra att du tappar momentum när motivationen sviktar. 

FORTSÄTTNING - DEL 2

Hacks - Personal Goal

  1. Fira små framgångar 

  • Hack: Belöna dig själv när du uppnår delmål. Det behöver inte vara något stort, men erkänn ditt framsteg och ge dig själv en klapp på axeln. 
  • Fälla att undvika: Att bara fokusera på slutmålet och ignorera små vinster kan minska din motivation över tid. 

  1. Visualisera framgång regelbundet 

  • Hack: Ta tid varje dag eller vecka för att visualisera hur det känns att nå ditt mål. Detta kan stärka din motivation och göra det lättare att hålla fokus. 
  • Fälla att undvika: Att inte reflektera över varför du satte upp målet från början kan leda till att du förlorar din inre drivkraft. 

  1. Förbered en plan för dåliga dagar 

  • Hack: Ha en backup-plan för dagar när du inte känner dig motiverad. Det kan vara att göra en lättare version av din uppgift eller att påminna dig själv om varför du började.
    Fälla att undvika: Att inte vara förberedd för låg motivation kan göra att du missar flera dagar i rad, vilket kan undergräva ditt framsteg. 

Vi finns med dig hela vägen!

Genom att följa dessa hacks och hålla dig medveten om de vanliga fallgroparna är du mycket mer sannolikt att lyckas nå ditt mål, även på de dagar när motivationen inte är på topp.

VI VISAR DIG VÄGEN

Se fler av The 8 Goals

Vi visar dig vägen hur du blir kapten i din egen båt, hur du sätter segel och beger dig av mot ditt största wellness äventyr någonsin. Att känna sig frisk, stark och levande har aldrig varit så spännande och roligt någonsin. Det är bara att ta det där första trevande steget på välmåendets stig.

8 GOALS innefattar

Food goal 
Activate goal 
Sleep goal 
Mindfulness goal 
Non-toxic goal 
Gut goal
Tribe goal 
Personal goal
Responsibility goal som ger 2 extra poäng per dag om du tog alla andra

Varje GOAL ger 1 poäng var men responsibility-goal ger 2 poäng extra per dag om du tagit alla andra poäng.

Om man lyckas ta alla sina poäng en hel månad blir man belönad med en badge och en överraskning.

Du bockar enkelt för de GOAL du klarat av under dagen längst upp på speldelen till vänster.

I SimplyThy’s spel så kan du checka av alla de mål du når dagligen

You are a wellnesshacker